Web
Analytics
top of page

17. mai er vi så gla`i!

Vi topper tabellen med god margin og er på vei mot en fantastisk 17. mai feiring hvor norske flagg og dress skal byttes ut med fotballdrakter og supporterskjerf. Selv de mest pessimistiske blant oss er i ferd med å kapitulere.

Når 2019 er i ferd med å ebbe ut så leder Liverpool tabellen med 13 poeng og har en kamp mindre spilt enn de to eneste reelle utfordrerne, Leicester og Manchester City. Det begynner å lukte ligagull etter 30 års tørke.

Det begynner å lukte ligagull etter 30 års tørke.

Jepp, jeg vet at lag har ledet stort ved nytt år og har måtte bite i det sure eplet på oppløpssiden. Det skal ikke skje store undre for at dette skal skje denne sesongen også men la oss se litt på hva som må til for å nekte Liverpool ligagullet i år. Tabellen


Leicester har hatt en sesong over forventning og ligger ganske overraskende på en 2. plass. De har fire tap og tre uavgjorte kamper i beltet. Maks poengsum for laget denne sesongen kan bli 96 poeng, og det forutsetter at de vinner resten av kampene. Dette synes lite sannsynlig men med litt godvilje så gir jeg dem litt bedre uttelling frem mot 17. mai enn de har hatt så langt og gir dem 2 tap og 2 uavgjorte, det betyr at de vil havne på 86 poeng.

Blir det mer jubel denne sesongen? Her jublet vi for vårt aller første Klubb-VM trofè
Blir det mer jubel denne sesongen? Her jublet vi for vårt aller første Klubb-VM trofè

Manchester City har overrasket stort i år med svært ujevne prestasjoner. De står med hele 5 tap, og 2 uavgjorte kamper. De aller fleste av oss regner med at City vil heve seg siste halvdel og levere bedre enn de har gjort hittil denne sesongen. De kan nå maks 95 poeng hvis de feier gjennom resten av sesongen med kun tre-poengere. Det kan fort skje men jeg tror neppe at det skjer. La oss gi dem kun et tap og en uavgjort, og dermed ender de på 90 poeng.

vi ender på toppen av tabellen!

Total kollaps!

Så hva med oss, hva om vi får en total kollaps? Og hva er en kollaps? Hvis vi sier at 4 tap og 2 uavgjorte på de siste 19 kampene er en kollaps så vil vi ende på 92 poeng. Skulle vi fortsette ut sesongen som vi har gjort den første halvdelen så vil vi ende på 110 poeng, men kan med full pott ende på 112 poeng. Antageligvis ender vi på noe midt mellom kollaps og maks uttelling, og det betyr at vi ender på toppen av tabellen!


Man kan selvfølgelig gå enda dypere og analysere lagenes gjenstående kamper, risikoscenarioer som skader på sentrale spillere, fordelen med å spille i færre turneringer, målforskjell etc. Men oppsummert, uansett hvor dypt man ønsker å dykke ned i hvordan resten av sesongen skal bli så er det ganske enkelt: Vi trenger 42 poeng fordelt på 19 kamper for å være sikret nytt sølvtøy i skapet.Ha et godt nytt fotball år!

Sportslig hilsen Jaran Pedersen, leder LSG

276 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page