Web
Analytics
top of page

Birk er vår mann på Myra!

Det å få ta på seg Liverpooldrakten og gå ut under "This is anfield" skiltet er få forunt, og noe som for de aller fleste forblir en drøm. Sånn er det antageligvis for Vardals unge og lovende back/kantspiller Birk Henning Stensen Nordheim også. Likevel, er det ofte den samme kjærligheten til spillet, og de samme drømmene, den samme gleden over en strøken pasning, eller en fulltreffer i krysset som ligger bak utallige timer på treningsfelt og kamp.


Tekst: Kjetil Smitt-Ingebretsen

Ingen grasrot, ingen magiske europakvelder på Anfield. Eller omvendt.

Liverpoolsupportere Gjøvik denne sesongen valgt å være personlig sponsor for Vardals lovende back/kantspiller Birk Henning Stensen Nordheim. Det er selvsagt unødvendig å nevne at han er Liverpoolsupporter på sin hals.


NAVN: BIRK HENNING STENSEN NORDHEIM  Alder:22 Posisjon: back/kant.  Tidligere klubber: Gjøvik Lyn. Klubb: Vardal IF.
Birk Henning Stensen Nordheim (22) Vardal IF, Posisjon: back/kan Tidligere klubb: FK Gjøvik Lynt

I etterkant av Vardals semifinale i vintercupen mot Toten, som endte med et hederlig 1-3 nederlag for guttene fra Myra tok vi en liten prat med Birk Henning. Han har slitt med skader i innledningen av forsesongen, og ble hovedsakelig derfor sittende på benken denne gangen. Han kommer garantert sterkere tilbake.


Hvordan har det seg at du ble Liverpoolsupporter?

Interessen oppstod i tidlig alder, allerede da jeg var en 4-5 år gammel, og det var Steven Gerrard som var forbildet. Jeg hadde også en bror som var Unitedsupporter og en kjæreste av min søster som var ivrig Liverpoolsupporter og det hjalp nok på. Jeg gikk litt andre veier enn min bror, som for øvrig også spiller i Vardal. Dessuten ble jeg i ganske tidlig alder fascinert av klubbens historie, Bill Shankly, og gutta i The Boot room.

Syns alltid at det var en litt annen atmosfære rundt klubben enn andre klubber. Det har jeg alltid likt. Jeg husker veldig godt champions league finalen i 2005, selv om jeg, som de fleste av oss, var langt nede til pause. Da stod jubelen i taket etterpå. Det var deilig!

Syns alltid at det var en litt annen atmosfære rundt klubben enn andre klubber.

Har du noen favorittspillere nå og har du noen tro på at det blir noe å feire denne sesongen?

Ja, jeg liker godt Firmino, og er veldig happy med Wijnaldum. Van Dijk er jo en bauta, og Mane, som ofte får med seg ball, og kommer gjennom selv om det kan se ut som han roter litt. Har tro og håp på at vi kan vinne noe denne sesongen, endelig. Men det blir tøft og veldig spennende. Jeg liker for øvrig veldig godt måten klubben driftes på nå. Jeg liker ikke egentlig pengene og det politiske og kommersielle aspektet ved fotballen. Selvsagt er man kommersielle i Liverpool også, men det er en ærligere form for kommersialisme. Det liker jeg. Veldig fornøyd med måten klubben drives på, at klubben nå virker så samkjørt, hvor Klopp støttes opp av eierne i forhold til innkjøp, og ikke minst at Michael Edwards er så flink til å få så mye igjen for spillere ut. Se på Ibe og Solanke. Jeg likte ikke den «moneyballlinja» de kjørte i startfasen, tror ikke fotball er like lett målbart som baseball, hvor den har sin opprinnelse.


Ser du alle kampene til Liverpool og hvor ser du dem?

Ja de må jeg selvsagt ha med meg( Birk er observert på benk under Vardalkamp med nesa ned i telefonen og sumoen fra tv2 i pausen, og rett etter kamp under fjorårets lokalderby mot Vind). Jeg har hatt for vane å se dem hjemme i stua, liker å ha på høy lyd og kunne konsentrere meg om kampen, men syns det er spennende det Liverpoolsupportere Gjøvik har fått til på Hematt, og jeg kommer nok til å ta turen innom der om ikke lenge. Veldig moro å ha dem som personlig sponsor denne sesongen.

Det aller beste må jo være at man som supporter føler seg som en del av det felleskapet

Hva er det beste og det verste med å være Liverpoolsupporter ?

Det aller beste må jo være at man som supporter føler seg som en del av det felleskapet Liverpool står for, den rike historien, mystikken,og samholdet, og den fantastiske fotballen vi spiller. Det er lite som er ille med å være liverpoolsupporter, det må vel være at man litt for ofte sitter med hjertet i halsen, og at man er redd for at det blir nesten igjen. Det er nervepirrende. Måtte det bli noe å feire etter årets sesong.


Til slutt, hva er dine egne ambisjoner, på vegne av deg selv, og Vardal denne sesongen?

Jeg mener vi har en godt sammensveiset og jevn stall nå som gjør at opprykk må være ett mål ( pass opp Vind og Dokka). For min egen del,gjelder det å være med så mye som mulig, og stille opp der treneren, for øvrig helfrelst Unitedsupporter Per Frode Andreassen, ønsker å bruke meg. Jeg gleder meg til å komme i gang og til å følge Liverpools sesongavslutning. Ambisjoner har jeg også om å få til en tur til Anfield nå mot slutten av sesongen.


Det er liten tvil om at Birk Henning er en ekte og dedikert Liverpoolsupporter. Vi i Liverpoolsupportere ønsker Birk og Vardal masse lykke til med sesongen, og følger opp med jevne mellomrom.


179 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page