Web
Analytics
top of page

Den derre forbanna landslagspausa!

Alle Liverpoolsupportere holder pusten og håper på det beste når våre spillere skal ikle seg sine respektive lands drakter og spille for heder og ære. Vi kaller det landslagspause, men det er faen meg ikke noe pause. Pauser burde betyr at pulsen går ned, det gjør den ikke i landslagspauser!

For å virkelig sette oss inn i samme stemning som tekstforfatteren tydeligvis har så velger vi å illustrere denne bloggen med et bilde av Ramos og Salah. Tipper at irritasjonen allerede smitter over!
For å virkelig sette oss inn i samme stemning som tekstforfatteren tydeligvis har så velger vi å illustrere denne bloggen med et bilde av Ramos og Salah. Tipper at irritasjonen allerede smitter over! Foto: Genya Savilov/AFP

Så har vi hatt nok et avbrekk fra Premier League som er fylt med den komplett uforståelige Nations League. I og for seg en hyggelig ting, land skal måle krefter mot hverandre. Man skal finne ut av hvilket land som er best …… tror jeg. For å være helt ærlig så er jeg rett og slett litt usikker på hvordan man til slutt finner frem til hvem som er aller best. Etter mange år i finans så har jeg blitt vel bevandret i Excel og formler, men ikke noe av dette hjelper meg til å forstå Nations League. Skulle gjerne dratt inn makroøkonomi også men da ville jeg blitt enda mer forvirret.


Når alle grenser er slettet så er det vanskelig å stille med egne landslag i fotball

Men det er egentlig ikke kompleksiteten i hvem som egentlig vinner hva i Nations League som er irritasjonsmomentet. Det er det at Nations League eksisterer i det hele tatt. For å være politisk korrekt så ønsker jeg nå å slå et slag for en verden uten grenser. En verden hvor alle kunne leve side ved side i harmoni.

Når alle grenser er slettet så er det vanskelig å stille med egne landslag i fotball, og siden man lever i harmoni så kunne de som ønsket å spille fotball for det eneste landslaget, gjort det. Det kunne kanskje blitt en utfordring å finne en motstander men da er vi plutselig ved mitt poeng. Da slipper vi flere landslagspauser!


Noen ganger så angrer man helt sikkert på at man tok på seg landslagslagsdrakta og blødde for den, eller for å være korrekt, brakk et ben for den. Spør tidligere Liverpoolspiller Djibril Cisse om akkurat det!

Så tilbake til det som har blitt et problem for Liverpool. Vi er faktisk det laget i PL som statistisk sett er mest utsatt for skader når gutta er ute på landslagsoppdrag. Det er ingen god forklaring på det. Man kan selvfølgelig si at treningsopplegg er annerledes, at støtteapparatet ikke kjenner spillerens kapasitet like godt som i klubblaget, at man må reise lengre og lengre for å spille kamper (av en eller annen grunn så stiller land med tullenavn plutselig opp med landslag, og de befinner seg på et sted på jordkloden hvor ingen skulle tru at nokon kunne bu) Men dette er også hverdagen for alle de øverste lagene i Premier League, alle lagene der er stinne av landslagsspillere.

Arranger heller en turnering hvert 4 år for de som vil delta

Er det bare uflaks eller er det for dårlig kommunikasjon mellom. Melwood og landslagsledelsen i de forskjellige landene? Det vi vet er at eksempelvis Sturridge ble sendt på landslagssamling for England for noen år tilbake med en lapp i baklomma hvor klubbens støtteapparat beskrev i detalj et helt eget trenings- og prekampopplegg for gutten. Et opplegg som de som kjente han aller best hadde laget, ikke de som kun så han et par-tre uker i løpet av sesongen. Om Englands støtteapparat visste bedre eller om det kun var uflaks vites ikke men Sturridge fikk ca 3 timer på treningsfeltet før han måtte pakke bagen og ta toget opp igjen til Liverpool.

Så kan man kanskje bedrive skyldfordeling. Finne ut av hva som går feil, og hvorfor Liverpool er den som blir hardest rammet. Og ikke bare det, de aller fleste langtidsskadene de siste sesongene har kommet etter en landslagspause (Google it) For meg så hadde alt vært enklere hvis man hadde tonet ned denne landslagsgreia og heller arrangert en turnering hvert 4 år for de som ville delta, selvfølgelig i en periode hvor det passet perfekt inn pausen mellom to Premier League sesonger


-jar

162 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page