Web
Analytics
top of page

Fotball på Pub

Oppdatert: 10. mar. 2020

Liverpoolsupportere Gjøvik jobber aktivt med å etablere kultur for å se fotball på pub. Dette handler ikke nødvendigvis om at man må se fotball med en øl i den ene hånda. Det handler om å dele fotballopplevelsene med andre, både opp- og nedturer!Den moderne fotballen ble født på pub

I 1863 møttes 12 klubber på puben The Freemasons Arms i London for å bli enige om de første felles reglene for association football, som sporten ble døpt. 11 av disse ble enige om de spillereglene som er selve grunnlaget for dagens regler. En av klubbene, Blackheath, ble ikke enig med resten fordi de nye reglene forbød felling, brytegrep samt at utespillere ikke fikk løpe med ballen i hendene. En av reglene som ble bestemt denne dagen i 1863 var at det var greit gripe ballen med hendene og legge den til rette før de sparket den videre.

Også flere av klubbene i Premier League så dagens lys på pub. Både Everton og Liverpool ble stiftet på The Sandon, bare et lite steinkast fra Anfield. En pub som er høyst levende i dag og samlingssted for mange lokale og tilreisende supportere i timene før kampstart! Uten sammenligning forøvrig så ble ideen om Liverpoolsupportere Gjøvik unnfanget på en pub og senere stiftet samme sted!


En av klubbene, Blackheath, ble ikke enig med resten fordi de nye reglene forbød felling, brytegrep samt at utespillere ikke fikk løpe med ballen i hendene

Vår fotballpub!

Vi har Hematt som vårt sted og her er det åpent for alle, det er også åpent for barn og unge under 18 år på de fleste kampene. Under enkelte kamper så er det det mer enn fullt, og tro det eller ei, vi ønsker at supportere av andre klubber i distriktet også kan mobilisere slik som oss, og at vi kan møtes til dyst både foran skjermen og ute på banen!Men hva er det som er så bra med å se fotball på pub?

Det beste er selvfølgelig at du kan møte andre som deler den samme interessen for fotball som deg, enten du er komplett fotballidiot eller om du har et litt sunnere forhold til denne ballen og ser en kamp nå og da. Det viktigste er å dele kampen, frustrasjonen, gleden og kanskje få muligheten til å sende et stikk til nabo`n som tilfeldigvis ikke heier på samme lag som deg.


Her finner du bilder fra supporterlivet på Hematt


Sitt ikke alene foran skjermen, del opplevelsen med flere.

Hvor kan du møte andre røde?

Fra tid til annen så er man kanskje på reise et eller annet sted i vårt langstrakte land. Selv om man kanskje er ute på reise helt alene så er det jo slik at man aldri er alene når man er Liverpoolsupporter. På hjemmesiden til den offisielle supporterklubben for Norge finner du en oversikt over puber rundt om i hele landet hvor du kan treffe likesinnede. Finner du ikke stedet ditt der så meld deg inn i denne gruppa på Facebook. Der får du hjelp av andre Liverpool-supportere til å finne steder, over hele verden!

Er du lysten på en ikke alt for lang tur ut av byen, kun for å dele kampen med folk på feil side av Mjøsa så anbefaler vi O`Learys på Hamar og Dogan`s Sportsbar på Flisa! Vi kan også anbefale en tur til Toten og besøke Liverbirds Toten på Lena Pub`n eller Liverbirds Gjøvik på RaufossVår oppfordring!

Kom deg ut av stua og dårlige livestreamer, betalingskanaler, sure samboere som ikke lar deg skrike ut i glede eller frustrasjon, dårlig samvittighet for kjøkkenet som skulle vært ryddet eller bikkja som skulle vært luftet. Ta en time-out og møt andre som er i samme situasjon som deg. Sitt ikke alene foran skjermen, del opplevelsen med flere.932 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page