Web
Analytics
top of page

In Klopp we trust?

Det er ganske utfordrende å være Liverpoolsupporter nå om dagen. Vi spiller ikke like bra som i fjor, vi scorer mindre mål og midtbanen fylles opp med spillere som burde spilt på 3. nivå i Norge


Det er ikke langt fra himmel til helvete og det får en merke i disse dager. Når man taper tre kamper på rappen ute i Europa så er det ingen grenser for hvor elendig Klopp har disponert troppen sin. Samtidig så er det mange av de samme stemmene som kaster seg ivrig over tastaturet og klager på at vi ikke vinner kamper like overbevisende som Manchester City. La oss stikke fingeren litt ned i det grønne gresset og se på fakta

Nevnte jeg også at vi ligger som nummer to på tabellen?

Etter 15 kamper i Premier league så har vi samlet 39 poeng og det har aldri skjedd siden Shankly kom til klubben. Vi har avgitt poeng borte mot Arsenal og Chelsea, hjemme mot City og er fortsatt ubeseiret. Fortsetter trenden så vil vi knuse rekorden på 86 poeng fra 10 år tilbake. Nevnte jeg også at vi ligger som nummer to på tabellen?


I fjor hadde vi store utfordringer defensivt og hjertet satt i halsen hver gang motstanderen nærmet seg 16 meteren vår. Dette ble bedre når van Dijk tok plass i midten bak. Etter 15 serierunder i fjor så hadde vi sluppet inn 19 mål, mot 6 mål i år. Det er liten tvil om at det har skjedd svært positive ting defensivt med ny siste skanse i Allison og en svært god Gomez som makker til van Dijk. Samtidig så har Robertson fortsatt blomstringen og Trent Arnold blir stadig eldre. Det har heller ikke vært noen problemer når Matip eller Lovren har tatt plass i midten. Moreno omgår jeg i stillhet siden det kun vil trigge at noen såkalte supportere får et ekstremt behov for å spre eder og galle.

Man kan lure på om You`ll never walk alone egentlig gjelder lenger når du dukker ned i kommentarfeltene på Facebook!

Klopp har jobbet mye med den defensive organiseringen og har uttalt at forsvaret er selve grunnmuren for suksess på banen. Dette har også gitt oss en mer defensivt orientert midtbane, noe som altså har gitt oss 13 færre mål i mot denne sesongen. I min bok er det godkjent når det tilsynelatende ikke ser ut til å hindre oss fra å score omtrent like mye i PL som året før. Men det er jo slik som Klopp uttalte for en liten stund siden – Når forsvaret ikke er bra, sier alle at du må fikse det. Så når du fikser det, sier alle «ja, men hva med resten?» Sånn er det alltid!

....noe som altså har gitt oss 13 færre mål i mot denne sesongen.

Det er også tilsynelatende store bekymringer hos mange når det gjelder det offensive hos Liverpool. Sammenligner vi målfangsten med forrige sesong så har vi puttet to færre etter 15 runder. Det er egentlig ganske latterlig at man lar eder og galle finne veien til tastaturet og deretter ut i sosiale medier over at festfotballen fra i fjor (festen som foreløpig har gitt to mål ekstra, det vil si i snitt 0,14 mål pr kamp) er fullstendig fraværende.


Det er helt tydelig at vi har endret spillestilen noe fra i fjor. Gegenpresset som vi lærte oss å elske men som vi samtidig lot oss stresse over når kampene var på hell. En spillestil som krevde mye muskler og utholdenhet og som gjorde at spillerne ofte virket slitne på slutten av kampene. Det resulterte flere ganger i unødvendige baklengsmål og sågar poengtap. I denne artikkelen forklarer Klopp veldig greit om hvorfor vi har endret spillestil.

Kaptein Henderson er utsatt for mye kritikk om dagen, av egne supportere
Kaptein Henderson er utsatt for mye kritikk om dagen, av egne supportere

Midtbanen er der hvor vi klager mest, og det er Kaptein Henderson som må tåle mest hets. Det er ingen grenser for hvor elendig Hendo er, han som kun spiller støttepasninger og fullstendig mangler kreativitet. Mannen som Klopp mener er den ubestridte lederen i troppen selv om vi i sofaen vet bedre enn Klopp. Hvis vi tar for oss Hendos stats sammenlignet med f. eks Tottenhams Eric Dier så viser det seg plutselig at Henderson ikke spiller så mange støttepasninger sammenlignet med han. Statistikk viser også at Henderson er mannen med flest baller fremover fra egen banehalvdel til motstanderens og har en pasningsnøyaktighet på ca 83%! Men når fokuset til den som ser kampene blir å telle støttepasninger så ser man knapt noe annet.

Det er ingen grenser for hvor elendig Hendo er, han som kun spiller støttepasninger og fullstendig mangler kreativitet.

Fabinho og Keita skulle få tid på seg til å tilpasses både The Liverpool way og Premier league. Det har vært stor spenning rundt disse gutta som tross alt kostet en god slump penger. Også her har det haglet med kritikk og enkelte mener at dette ikke er spillere som passer inn i laget. Heldigvis så er Klopp hakket mer tålmodig enn oss og har ståltro på gutta. Nå har plutselig begge to stått frem og vist hva vi kan forvente utover sesongen. Fabinho får godkjent pluss i kampen mot Everton, og Keita er Man of the match mot Burnley. Det lukter nok en gang gode spillerkjøp fra Klopp & co!


Så kan vi ta en titt ut i Europa. Det er ikke til å komme bort fra at årets CL ikke har gått helt slik som vi hadde håpet. Tre tap borte må bokføres og avansementet henger i en tråd, ikke en tynn tråd, men dog. Uansett så vil alt dette være glemt hvis vi på tirsdag gjør jobben hjemme mot Napoli. Da vil også Klopp nok en gang bli erklært som geni. Skulle det gå galt så er det selvfølgelig fordi Klopp har vurdert og disponert troppen sin annerledes enn vi ville gjort!


Det er noe som knyter seg i meg når Liverpoolsupportere dømmer laget nord og ned i forkant av kamper hvor Moreno og Hendo har fått plass i lagoppstillingen. Er der virkelig slik at vi skal omtale egne spillere som elendige møkkaspillere som knapt nok er gode nok for 3. nivå i Norge?


Man kan lure på om You`ll never walk alone egentlig gjelder lenger når du dukker ned i kommentarfeltene på Facebook!


-jar

264 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page